Hakkımızda

Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü iken, 21 Temmuz 1995 gün ve 22350 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2809 sayılı Kanun'un ek 30. Maddesine göre Üniversitemize bağlı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olarak kurulmasına karar verilmiştir. Yüksekokul bünyesinde Antrenörlük Eğitimi Bölümü olarak 2002 yılında kurulmuştur.
Programda antrenman bilgisi, spor fizyolojisi, spor biyomekaniği, sporcu beslenmesi, sporda yetenek seçimi, anatomi ve kinesyololoji, sporda beceri ögrenimi gibi teorik dersler ve farklı bireysel ve takım sporları gibi uygulamalı dersler bulunmaktadır.
Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih edecek olan öğrencilerin programa özel yetenek sınavi ile öğrenci alındığından, iyi bir fiziksel uygunluk düzeyi yanında, spor alan bilgisi derslerinin uygulamalarını gerçekleştirebilecek yeterli atletik yapı ve beceriye sahip olmaları gerekmektedir.
Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunları, amatör ve profesyonel spor kulüplerinde, Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda antrenör ve yardımcı antrenör olarak çalışırlar. Ayrıca özel spor salonlarında ve turizm sektörü gibi sportif etkinliklerin öğretilmesi ve organizasyonlarda görev alabilirler.
Mugla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Antrenörlük Eğitimi Bölümünün temel hedefi; sporun her dalı ve insan hareketleri ile ilgili uğraşlarda, amatör ve profesyonel spor kulüpleri ve milli takımlarda çalışacak biçimde nitelikli, araştırmacı, üretken, sporun ve her seviyedeki sporcunun sorunlarını bilerek çözüm yolları arayan sporcunun seçimi ve yönlendirilmesiyle performanslarının arttırılmasina yönelik sportif teknik ve taktiğin geliştirilmesi doğrultusunda uygulamalar yapan, sporun bilimsel teorik temellerinin uygulama alanlarinda kullanımını sağlayan spor eğiticileri yetiştirmektir.